PAKKERI, DEPOTER OG DISTRIBUTION

Pakning og distribution har ikke blot ændret sig i takt med emballagens forandring, men også i takt med markedets vilkår. J.C. Jacobsen foretrak øl skænket fra ølfade. Fade blev leveret til byens aftappere, der tappede øl på flasker, pakkede og … Læs resten →
TAPPEKOLONNE N5

Den avancerede tappekolonne N5 blev indviet på Ny Tap i 1994, og viser hvor langt mekaniseringen og automatiseringen af tapperiet er kommet siden 1903, hvor den første tappehal opførtes. I de nye haller kan 6-8 mand i dag klare hvad … Læs resten →
MASKEN UDSKILLES OG AFHÆNDES TIL LANDBRUGET 1947

Uddrag af Gunnar Wangels Carlsberg-film fra 1947-48. Masken – restproduktet ved mæskningen – bliver på bryghuset siet fra og solgt som foder til landbruget. Masken udskilles http://humlenvedcarls.wpengine.com/wp-content/uploads/maskenudskillesogafhaendestillandbruget.mp4
Læs resten →MALTNING, 1937

Uddrag af reklame- og oplysningsfilm fra 1937, som viser maltningen på gulvmalteriet Gl. Carlsberg. Maltning http://humlenvedcarls.wpengine.com/wp-content/uploads/maltning1937.mp4
Læs resten →LABORATORIEBYGNING, KONTOR

Den oprindelige villa blev opført i 1875. I 1882 overtog Carl Jacobsen villaen og indrettede den til Ny Carlsbergs administration. Første og anden sal blev bolig for en ledende funktionær. I 1901 ombyggedes ejendommen og udvidedes med en tilbygning mod … Læs resten →
LABORATORIUM

Selv om bryghuset kan betegnes som ølproduktionens kerne, så har laboratoriet på Carlsberg altid haft en central placering. Laboratoriefunktionen på Carlsberg har to væsentlige formål, som er adskilt i to laboratorier: På forsøgslaboratoriet udvikles, forfines og afprøves konstant nye produktionsmetoder … Læs resten →
FILTRERINGSANLÆG OG LAGRINGSHALLER – PRODUKTION

Bayersk øl er undergæret øl og kræver lang tids lagring. Behovet for lagerplads har derfor altid været stort. Nye kældre og nye lagringsmetoder er kommet til. Undergæring foregår under kølige forhold. Afkøling foregik med is, fra 1879 med kuldemaskiner og … Læs resten →
DEN ENGELSKE OG TYSKE PÅVIRKNING

I 1800-tallet begyndte bryggerierne i Danmark at skæve til den engelske bryggerkunst. De engelske bryggerier havde succes med fremstillingen af porter, som er en mørk og stærk øl. Porteren slog aldrig rigtig igennem i Danmark, og i stedet var det … Læs resten →
BEGNING AF FADE

Lagerfadene blev imprægneret med beg, inden øllet blev fyldt i fadene og lagt til lagring. Beg er et mørkt stof, der udvindes af tjære. Ved opvarmning bliver det klæbrigt og tyktflydende, og lægger sig som en hinde på træfadets inderside.
Læs resten →BRYGHUS 1937 OG 1947

To film fra henholdsvis 1937 og 1947 giver et indblik i produktionen af øl i bryghusene. I reklame- eller oplysningsfilmen fra 1937, er de “fiktive” turister på besøg på det smukke og imponerende bryghus, hvor de kan følge mæskningen, filtreringen … Læs resten →