PAKKERI, DEPOTER OG DISTRIBUTION
Pakning og distribution har ikke blot ændret sig i takt med emballagens forandring, men også i takt med markedets vilkår.
J.C. Jacobsen foretrak øl skænket fra ølfade. Fade blev leveret til byens aftappere, der tappede øl på flasker, pakkede og videresolgte det. Først i 1903 opførte Carlsberg egen tappehal, da forbrugerne efterspurgte originalt aftappet øl, som de i årtier havde kunne få fra Tuborg. Pakning og distribution skulle derfor tilpasse sig en langt større andel øl leveret på flasker. Den udvikling har holdt lige siden.
Gl. Carlsberg leverede til det københavnske marked. J.C. så det også som sin pligt at udbrede kendskabet til dansk øl i udlandet. Eksportøl blev aftappet på flasker, men i 1926 fik man udviklet aluminiumstanke, der gjorde distributionen nemmere og mere robust end glasflasker.
Lige som hverken pakning eller distribution i begyndelsen foregik fra Carlsberg, gør det det heller ikke i dag. Alle ølbrygningens processer foregår i vid udstrækning fra lokale bryggerier rundt i verden ejet af Carlsberg eller med en licensaftale.