FILTRERINGSANLÆG OG LAGRINGSHALLER – PRODUKTION
Bayersk øl er undergæret øl og kræver lang tids lagring. Behovet for lagerplads har derfor altid været stort. Nye kældre og nye lagringsmetoder er kommet til.
Undergæring foregår under kølige forhold. Afkøling foregik med is, fra 1879 med kuldemaskiner og senere med moderne køleanlæg. Lagring har både været plads- og tidskrævende, og de tidlige år var det begrænset til vinterhalvåret.









Lagerfaciliteterne blev udvidet betydeligt i starten. Senere ændrede man i kældrene og gik fra åbne kar til lukkede kar, fra trækar til skiferkar til rustfrit stål samt fra liggende til stående tanke. Skift, der ikke har været uproblematiske. Lukkede kar var som eksempel mere hygiejniske, men ved gæring dannes kulsyre, som under rengøring af karrene kunne være livsfarligt for arbejderne.
Produktets ensartethed har været målet hele vejen, men overgangene til nye beholdere må alligevel have haft indflydelse på sammensætning og smag.