ØLSMAGNING
Reportagen sætter fokus på ølsmagernes arbejde.
Ølsmagernes rolle er blåstempling af produktets ensartethed og kvalitet. De er særligt uddannet til at fange de enkelte smagsnuancer og er tilknyttet driftslaboratoriet.
Teknisk udstyr er i dag så raffineret, at det kan kvantificere det samlede smagsbillede af et produkt. Men det kan alligevel ikke erstatte ølsmageren. Ølsmageren er uddannet til at fange de enkelte smagsnuancer og vurdere øllet ud fra blandt andet udseende, aroma, smag, eftersmag og helhedsindtryk. Smagningen foregår på driftslaboratoriet, hvor der holdes øje med produkternes kvalitet og ensartethed.
Til forskel fra vinsmagning skal øllet synkes for at opnå den fulde smagsoplevelse. Sødme, surhed, salt og bitterhed smages på forskellige områder på tungen, og ikke før alle smagsløg er blevet provokeret, kan øllet vurderes. Bitterhed, som blandt andet smagen af humle, opleves bagerst på tungen.
Hør fortællingen om ølsmagningen:
You must be logged in to post a comment.